De radiolegende uit Deventer die zestien jaar lang zonder een cent subsidie elke dag live radio maakte wil terug in de ether.


Deventer – Stadsradio Deventer FM wil terug in de ether

De huidige licentiehouder SLOD haalde Deventer FM 2 jaar geleden uit de lucht omdat de zender zich niet aan de mediawet zou houden. Dat feit is echter nooit bewezen, maar werd wel als excuus gebruikt om de populaire zender het zwijgen op te leggen.

In 2011 komt de licentie weer vrij, dus willen oud-medewerkers van Deventer FM weer een poging doen. De reden is dat de huidige lokale omroep er niet in slaagt onafhankelijke uitzendingen te maken. De SLOD is voor het grootste deel afhankelijk van geld van de gemeente. Die verstrekt subsidie, maar koopt ook veel zendtijd op voor televisieprogramma’s. Daarnaast is de kwaliteit van Deventer Radio ver beneden de maat.

De initiatiefnemers willen dat Deventer een omroep krijgt die beter, onafhankelijker en goedkoper is. Daardoor hoeft er minder belastinggeld aan de omroep te worden uitgegeven en kunnen Deventenaren weer professionele uitzendingen verwachten. De SLOD bestaande uit o.a. oud-Kamerlid en CDA-man Hein Pieper uit Schalkhaar en SLOD-voorzitter Jan Kristen uit Dalfsen (oud-PvdA-gedeputeerde van de provincie Overijssel) kunnen de borst alvast gaan natmaken.

De website van Deventer FM is inmiddels ook weer online met mogelijkheden om te reageren klik hier voor de link

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...