De voordelen van shutters

Shutters zijn een trend op het gebied van raamdecoratie en dat is te begrijpen. Naast de praktische voordelen die shutters hebben zijn ze ook nog geschikt voor ieder interieur en zijn het een mooie, sfeervolle vorm van raamdecoratie. Shutters zijn een vorm van binnen luiken die beschikken over verstelbare, horizontale lamellen. Het is een vorm van raamdecoratie en zonwering die exact op maat gemaakt kan worden. De lamellen zijn in afzonderlijke delen te kantelen en de luiken kunnen op verschillende manieren worden geopend of weggeklapt. Wanneer je twijfelt om shutters te kopen is het handig om te weten wat de verschillende voordelen zijn. Benieuwd naar de voordelen van shutters? In dit blog lichten we een aantal voordelen toe, dus lees snel verder!

Voor ieder interieur

Shutters zijn uitvoerbaar in veel verschillende vormen. Dankzij de vele keuzes die er zijn in kleur en materiaal is er voor ieder interieur wel iets te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld voor een modern interieur gaat zijn witte shutters met brede lamellen een mooie optie. Als je voor een industriële uitstraling gaat zijn donkere shutters die van aluminium zijn gemaakt een goede keus. Ook voor landelijke en klassieke interieurs zijn er veel opties omdat shutters vaak gemaakt zijn van hout wat goed bij deze uitstraling past.

Lichtinval en mate van privacy in een handomdraai geregeld

Omdat shutters bestaan uit verstelbare, horizontale lamellen is het makkelijk om in een handomdraai de mate van lichtinval en privacy te bepalen. Ook zijn shutters zowel isolerend als zonwerend. Dit is super handig wanneer je de shutters in je woonkamer plaatst. Wanneer je bijvoorbeeld gasten overdag ontvangt is het fijn om veel licht te hebben en kan je de lamellen opendraaien en als jullie een film gaan kijken kan je de ruimte makkelijk verduisteren. Daarnaast zijn shutters een goede optie voor in de badkamer omdat je makkelijk de mate van privacy kan bepalen.

Makkelijk schoon te maken

Shutters zijn eenvoudig in onderhoud en gemakkelijk te reinigen. De lamellen van de shutters kan je makkelijk schoon maken met een natte doek. Ook zijn shutters een handige uitkomst bij allergieën, ze verkleinen namelijk de kans op huisstofmijt. Dit komt omdat stof weinig grip heeft op de lamellen.

Geschikt voor ieder raam

Shutters zijn een goede uitkomst voor speciale raamvormen. Ze zijn voor vrijwel ieder type raam geschikt. Shutters kunnen op het raam gemonteerd worden zodat ze mee draaien met het raam of je kan ze voor het raam plaatsen, zodat het raam afzonderlijk op een kiepstand kan worden gezet. Daarnaast worden ze exact op maat en in de vorm van het raam gemaakt. Hierdoor behoud je de oorspronkelijke raamvorm en wordt deze juist prachtig geaccentueerd.

Dit waren een aantal voordelen van shutters, we hopen dat je hierdoor de juiste keuze kan maken!

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

3 op Reis in het Havenkwartier in Deventer

Februari 2020, nog voordat corona uitbrak, bracht het reisprogramma 3 op Reis ...