Gemeente Raalte verbiedt spandoeken kandidaat Kamerlid van der Wel

Gemeente Raalte verbiedt spandoeken kandidaat Kamerlid van der Wel De gemeente Raalte wil dat kandidaat Piet-Cees van der Wel zijn spandoeken verwijderd uit de frames die beschikbaar zijn gesteld door een vereniging uit Raalte. Van der Wel, de nummer 35 van de CDA-lijst, voert een enorme voorkeurscampagne op in de Tweede Kamer te komen. Hij denkt aan 20.000 stemmen genoeg te hebben voor een Tweede Kamerzetel.

Verbaasd
Van der Wel is verrast door de ontstane commotie. “Er hebben wel vaker politieke spandoeken in deze frames gehangen. Voor de Provinciale Statenverkiezingen bijvoorbeeld nog. En ik begreep dat ook de VVD een plek gereserveerd had”. Waarom de spandoeken weg moeten is me ook niet helemaal duidelijk. “Ik begreep dat de lokale politiek geklaagd heeft. Heel jammer, want ik wil juist straks vanuit Den Haag een verbindende rol zijn voor de lokale politiek. Specifiek ook voor de lokale partijen die geen volksvertegenwoordigers in Den Haag hebben. Die ambitie blijft overigens gewoon staan. Ze mogen me bellen als het me lukt de zetel te bemachtigen. Samen staan we sterker.”

Vervelend voor vereniging
Van der Wel baalt vooral ook voor de carnavalsvereniging. “Ik vind die vereniging nou echt een prachtig voorbeeld van hoe een samenleving zou moeten werken. Het is een vereniging waar je geen contributie hoeft te betalen, maar je als tegenprestatie vrijwilligerswerk doet. Hoe mooi is dat? Ik had met de carnavalsvereniging een leuk bedrag afgesproken om de frames te gebruiken, juist omdat ze geen contributies innen vond ik dat heel mooi. Ik las twee weken geleden nog in de krant dat ze door de doorlopende kosten het financieel zwaar hebben. Daarom maak ik het dubbele bedrag over, want ik vind de ophef voor de vereniging het meest vervelend.

Juridische stappen
Van der Wel wil nog wel eens in gesprek met de gemeente over de ontstane situatie. “Het is belangrijk om regionale vertegenwoordiging in Den Haag te hebben. Dat is een partij overstijgend verhaal. Ik vond de mail die de vereniging kreeg vanuit de gemeente ook wel stevig: “De zaak heeft een politieke lading. Om maar direct met de deur in huis te vallen; aan jullie het verzoek om die banners te verwijderen. Om te voorkomen dat we in bestuursrechtelijke procedures terechtkomen dit verzoek om de banners vanuit jullie rol als beheerder te verwijderen.” Van der Wel is uiteraard bereid om de spandoeken weg te halen. “Balen is het natuurlijk wel. Ik begreep dat er alleen evenementen op de doeken mogen worden aangekondigd. Volgens mij zijn de verkiezingen het grootste evenement de komende periode, nog door overheid georganiseerd ook. De gemeente ziet dat helaas toch net iets anders.”

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...