Nieuwe huurders naar de Buitengewoonthuiswoningen in Salland II

Aan de rand van de nieuwbouwlocatie Salland II in Raalte staan 16 huurwoningen klaar om bewoond te worden. 16 blije huurders hebben de sleutel van hun duurzame, compacte en betaalbare nieuwbouwwoning ontvangen.

Blij met voorrang
Bij tien van deze woningen hebben huurders die een huurwoning met minimaal drie slaapkamers achterlaten, voorrang gekregen. Hiermee wil SallandWonen kleine huishoudens helpen om sneller door te verhuizen naar een kleinere, betaalbare en duurzame woning die bij hen past.

En dat is gelukt, want tien huishoudens hebben hier gebruik van gemaakt en gaan binnenkort verhuizen. Hierdoor komen grotere eengezinswoningen -in verschillende buurtdorpen – vrij voor woningzoekenden met een groot huishouden. Een win-win situatie dus.

Compact, duurzaam en betaalbaar wonen
De 16 middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen, zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen uitstekend wonen in deze woning. De woningen zijn energiezuinig gebouwd, wat de huurders gaan merken in de portemonnee. SallandWonen heeft deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen’ in samenwerking met aannemersbedrijf Valk uit Daarle gebouwd.

We bouwen verder
Dat er behoefte is aan woningen voor kleine huishoudens, jong en oud, blijkt wel uit de reacties. Daarom gaan we volop verder met het bouwen van deze woningen. Zo komen er in Olst nog 23 aan de Olsterkampweg, 4 in plan Olstergaard en 20 in plan Aberson, met bouwbedrijf Nikkels. Maar ook op de nieuwbouwlocaties in de buurtdorpen Nieuw Heeten, Luttenberg, Heino en Wijhe kunnen woningzoekenden volgend jaar een nieuwe woonstek vinden.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...