Woningcorporatie Rentre heeft geen goed gevoel bij de gang van zaken uit het verleden. De reden zijn grondtransacties waar buitensporig veel geld voor is betaald.


Deventer – Woningcorporatie met knoop in de maag

Een voorbeeld is een stuk grond in Schalkhaar waar 13 miljoen voor is betaald en waar de waarde in de boeken nu nog slechts 3 miljoen is. Waar is de 10 miljoen gebleven?

Het zijn transacties die zijn gedaan onder de verantwoording van de vorige Raad van Toezicht en dito directeur Rini Teuben. Rentree wil de discutabele transacties laten onderzoeken door het ministerie van VROM en daarmee dan eindelijk eens schoon schip gaan maken. De zaak blijft wel verdacht. Wie heeft er lopen verdienen en waarom heeft de Raad van Toezicht de transacties destijds goedgekeurd?

De verkoper van de grond in Schalkhaar was een privévennootschap van vastgoedman Herman Jansen, een broer en een neef, kochten het vijf jaar eerder van een boer voor veel minder: 4,5 miljoen. Herman Jansen is verbonden aan een van de grootste winkelbeleggers van Nederland: Elizen Vastgoed Groep uit Twello.

Elizen en Jansen kregen enige landelijke bekendheid toen ze in 2004 met ex-voetballer Marc Overmars in het vastgoed gingen. Financieel directeur Henk Kok, die de transactie deed voor de Jansens, benadrukt dat Elizen niets te maken heeft met de transactie.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...