De invloed van technologie op ons eten

Hengelo, 6 december 2019

Interactief programma tijdens de kerst bij Oyfo Techniekmuseum

Tijdens de kerstvakantie maak je bij Oyfo Techniekmuseum kennis met ‘Tech & Food’. Moderne technologie heeft veel invloed op ons eten. Nu en zeker in de toekomst. Wat ligt er in de toekomst eigenlijk in het schap van de supermarkt? Eten we straks met ons allen algen en insecten? En ligt er kweekvlees op ons bord?

Bekende mensen uit de foodwereld, leuke workshops en zelfs een voorstelling over food staan tijdens de kerstvakantie centraal in dit interactieve museum. Kinderen t/m 12 jaar hebben ook nog eens gratis toegang!

Techniek en voedsel

Klop zelf slagroom op de slagroomfiets, maak muziek met fruit en groente, maak sushi met meelwormen en krekels, maak gefermenteerde yoghurt met een hooikist, bedenk hoe jouw lievelingseten er uit ziet in de toekomst en vooral kom proeven; een greep uit de activiteiten bij Oyfo deze kerstvakantie. Want wat is eigenlijk de invloed van techniek op ons eten? Techniek en voedsel, hoe past dat bij elkaar? Wat is de ‘food gap’ en hoe is die ontstaan?

Future food designer

Te gast zijn onder meer Koert van Mensvoort, kunstenaar, technoloog en filosoof en Chloé Rutzerveld, future food designer. Zij vertellen over de wereld van toekomst voedsel. Ook te gast zijn boerinnen van de Middag van de Koe. Een leuke voorstelling waarin je meer hoort over technologie op de boerderij. Je mag verschillende soorten melk en yoghurt proeven. Hoe smaakt buffelmelk eigenlijk? Kinderen kunnen zelfs een prijs met hun hele klas naar een boerderij winnen.

Insecten, microalgen en smaakexperimenten

Daisy Stauder komt uitleggen wat de voordelen voor het milieu zijn wanneer we met ons allen insecten gaan eten. Samen met haar ga je donuts en loempia’s met insecten maken én proeven. Ook de Eat Art Collective is aanwezig met een leuke interactieve lezing en smaakexperimenten. Anneke Roes van Phycom laat je kennis maken met algen. Microalgen lijken in de nabije toekomst een belangrijke rol te spelen in onze dagelijks voeding. Wat zijn algen eigenlijk? En vooral, hoe smaken ze? Je mag ze natuurlijk proeven.

Fotografie

Ook is er een workshop fotograferen met opzetlensjes op de smartphone. Je zult zien dat het fotograferen van food andere eisen stelt dan het vastleggen van museumobjecten. Loes Heerink exposeert haar foto’s over ‘Boeren en telers’. Ze laat de liefde van de boer en de teler zien voor het vak en de menselijke inbreng in de natuur.

Kinderen gratis

Oyfo Techniekmuseum is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot het kindvriendelijkste museum van Overijssel. Om de kinderen te bedanken voor deze mooie waardering, nodigen we alle kinderen t/m 12 jaar gratis uit in het museum. Kinderen hebben gratis entree tot en met zondag 5 januari, dus ook tijdens de kerstvakantie.

Informatie

Tijdens de kerstvakantie is het Techniekmuseum extra geopend. Meer informatie over ‘Tech & Food’ vind je op www.oyfo.nl/kerstvakantie. Je vindt Oyfo Techniekmuseum aan de Industriestraat 9 in Hengelo, Overijssel.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...