De PvdA heeft vragen gesteld aan het college over de rellen na de wedstrijd GAE-Cambuur van afgelopen vrijdag. Bussen met Cambuur-fans werden bij het stadion met stenen bekogeld. De PvdA wil weten hoe vooraf de risico-inschatting van het duel door politie en gemeente was, hoe dat bij nu bij nog komende duels gaat én of er aanleiding is procedures bij het vertrek van de bus aan te passen.

Deventer – PvdA stelt vragen over voetbalrellen

De PvdA geeft aan dat de sfeer rond de wedstrijd al “grimmig” was en heeft de indruk dat er dit seizoen sprake is van een toename aan gewelddadig gedrag rond voetbal-wedstrijden. Daarmee doelt men op de noodverordening die recent dreigde in Deventer rond de wedstrijd AGOVV-Ajax in Apeldoorn en de confrontatie tussen hooligans op de Beestenmarkt na Nederland-Japan in Enschede.

De PvdA wil weten hoe het college dit ziet. De partij wil ook opheldering over het plaatsen van dranghekken – door Go Ahead – in het stadion tussen vak 13 en vak 12, dat grenst aan het uitvak. Bedreigend en onprettig voor fans in vak 12, aldus de PvdA.

Over Salland TV

x

Check Also

Het zat er aan te komen, Emma Oosterwegel gaat naar de Olympische Spelen in Parijs!

Emma Oosterwegel heeft vorige week voldoende punten gehaald om naar de Olympische ...