De IJsseltheaterfietstocht, dit jaar toch een beetje anders.

Jaarlijks stappen ruim 2000 inwoners uit het IJsselgebied, maar ook overal uit Nederland, op de fiets. Deze mensen komen af op de combinatie van theater, cultuur, natuur en fietsen in Salland in het laatste weekend van mei.

“Voor dit jaar gaan we ervan uit dat de fietstocht weer net zo zal zijn als we gewend waren” aldus de voorzitter van de stichting IJsseltheaterfietstocht Piet Terpstra. “Desnoods met kleinere groepen, zodat iedereen een zitplaats heeft. Wat wel anders is, is dat we maar één dag een fietstocht hebben. Het blijft een theaterweekend, maar het fietsen concentreert zich op de zaterdag. Om alles mogelijk te maken hebben we ervoor gekozen om alleen op zaterdag entree te vragen, mede om de grootte van de groepen fietsers te kunnen beheersen.”

Robert Jan Leerink

“Op zondag vinden de activiteiten plaats op het terrein van Infocentrum IJssel Den Nul, met een programma dat van jong tot oud zal aanspreken. We houden dus rekening met verschillende leeftijden en verschil in fysieke mogelijkheden. Vanuit het Infocentrum doen alle partners mee, dus het Olster Erfgoed, Staatsbosbeheer, JP van den Bentstichting en ook de kunstenaarsvereniging ’t Sal zal meewerken”.

Terpstra kijkt nu al uit. “Het is voor mezelf, ieder jaar maar zeker nu, een bijzondere ervaring om dit mee te mogen maken. Je gaat bijvoorbeeld ook anders aankijken tegen bepaalde vormen van kunst”.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...