De Flierefluiter trekt meer bezoekers en mag uitbreiden

Op 20 april 2021 heeft het College van B&W een besluit genomen op het principeverzoek van De Flierefluiter om uit te breiden. Eén van de voorwaarden is dat er in het
bestemmingsplan verankerd wordt dat er maximaal 100.000 bezoekers op jaarbasis ontvangen mogen worden. De Flierefluiter heeft daarna verzocht of dit aantal opgehoogd kan worden naar 300.000 met een max. aantal bezoekers op dagbasis van 2.500.
Nadat dit door een extern bureau op verschillende verkeersaspecten beoordeeld is, is er een positieve houding ten opzichte van het verzoek van De Flierefluiter, echter wel met de restrictie dat de max. aantal bezoekers op jaarbasis 150.000 is en een max. van 2.500 bezoekers op dagbasis. Met deze aantallen meent het College een passende balans te hebben gevonden in de wens om te groeien en de veiligheid van omgeving en verkeer.

Foto: de Flierefluiter

Erwin Pronk, eigenaar van de Flierefluiter is blij met deze besluitvorming. “Uitbreiden willen we graag, maar we denken wel goed na over wat haalbaar is en ook in samenspraak met andere partijen zoals buren en omgeving. ” Het definitieve bestemmingsplan moet nog worden ingediend, de ruwe schetsen en ideeën staan al op papier, we gaan mooi verder zo,” aldus een vooralsnog tevreden Erwin.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...