Ontwerp technische snufjes voor een geheim miljonairshuis

Welke technische snufjes maak jij voor een geheim miljonairshuis? Voor kinderen van 7–14 jaar is er in de herfstvakantie in de Bibliotheek Salland een superleuke activiteit van Bieb, Bits & Bots. Met allerlei tech-materialen gaan kinderen toffe snufjes en waanzinnige uitvindingen maken.

Het idee komt uit het boek ‘Miljonairskind: de geheime verdieping’ van Ilona de Lange. Het boek gaat over Zilver en hij heeft een geheim. Zijn ouders zijn multimiljonair! Met zijn ouders, zijn zusje en zijn beste vriend Lennon woont hij in een geheime, ondergrondse villa. Het ongelofelijke huis heeft een extra verdieping gekregen met een escaperoom, Slime Ball Arena, glow-in-the-dark voetbalveld, een kartbaan én een geheim luik waardoor Zilver en Lennon nooit meer te laat op school komen. Een waanzinnig huis waar je je fantasie op los kunt laten.

Daarom heeft Bibliotheek Salland in de herfstvakantie een activiteit bedacht voor alle kinderen van 7 tot 14 jaar. Welke toffe snufjes zou jij willen inbouwen in het geheime miljonairshuis van Zilver? Je kunt aan de slag met:

  • Supertoffe gravity track (knikkerbaan)
  • Echt werkend elektrisch circuit
  • geheim voertuig
  • robothand om je huisdier te aaien
  • bibberbotbutler
  • alles wat wij nog niet bedacht hebben voor jouw miljonairshuis

Er zijn allerlei tech-materialen Gravitrax-set, kits om een roto-mobiel, bibberbot of robothand mee te maken, een 3D-pen en elektronische codeercircuits.

Meedoen is gratis. Om zeker te zijn van een plek, kunnen deelnemers zich inschrijven via de website van Bibliotheek Salland.

Data en tijden:

  • woensdag 25 oktober 14.00-15.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Wijhe
  • donderdag 26 oktober 11.00-12.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Raalte
  • woensdag 25 oktober 11.00-12.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Heino

Waarom? Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een serie activiteiten: Bieb, bits en bots. Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de Bibliotheek Salland is het programma voor de komende weken te vinden.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...