De 16e editie van de IJsseltheaterfietstocht is vandaag om 10.00 uur van start gegaan

In het lommerrijke plantsoen nabij de Olsterhof in Olst was het zaterdagochtend al een drukte van belang. Het was een van de drie startplaatsen van de IJsseltheaterfietstocht. Vanaf 09.30 uur konden bij de startlocaties routebeschrijvingena en folders afgehaald worden.

De fietstocht wordt dit jaar alleen op zaterdag 27 mei gehouden en voor een maximum aantal bezoekers (250) per voorstelling, opdat iedereen optimaal kan genieten en de artiesten goed kunnen zien. 

Het trio Balkan Symphony

De theaterfietstocht heeft intussen een vaste plek verworven in het IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer. 

Jaarlijks stappen vele honderden, inwoners uit het IJsselgebied, maar ook uit andere regio’s van Nederland, op de fiets. Deze mensen komen af op de combinatie van theater, cultuur, natuur en fietsen.

Dit jaar loopt de route van ongeveer 35 km grotendeels langs de Gelderse kant van de IJssel. Theatervoorstellingen worden gespeeld op unieke locaties in o.a. Welsum, Vorchten en Wijhe. Startplaatsen dit jaar zijn Oene, Wijhe en Olst. 

Wietse Rypkema is de programmeur van de IJsseltheaterfietstocht en die heeft voor vandaag een afwisselend programma samengesteld. Er staan onder meer optredens gepland van TiNaNiNaNi, Duo No Nonsense, Wim Eikelboom, jazzband Balkan Symphony en stembevrijders Jacobien van Vugt en Herman Weelink. En in Oene treedt als muzikaal intermezzo Baragan op: zomerse reismuziek met accordeon en zang. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Broekstaclerun krijgt dit jaar een extra looproute en ook een fietsroute

De 3e editie van de Broekstaclerun belooft op 1 oktober een waar ...