Cultuur vieren in Heino bij eerste Uitmarkt

Op 16 september a.s. organiseren Cultuur Centrum De Maalderij, het Dorpshuus en Kerkhuus Heino de allereerste Uitmarkt. Ze willen een gedenkwaardige dag voor iedereen creëren waarin cultuur, kunst, gemeenschap en samenwerking in de schijnwerpers worden gezet.

Lokale kunstenaars, zanggroepen, orkesten en muzikanten krijgen de kans om hun talenten te tonen aan een breder publiek. Bovendien is de Uitmarkt een perfecte gelegenheid voor verenigingen en organisaties om zichzelf te promoten én om potentiële nieuwe leden aan te trekken.

Deze feestelijke dag begint om 11.00 uur (inloop alle drie gebouwen om 10.30 uur) met een ludieke opening door Wethouder Breun Breunissen.

De organisatie heeft er zin in
Medeorganisator Jan Pruis, beheerder van het Dorpshuus in Heino, is enthousiast met de eerste editie van dit evenement en hoopt dat het weer mee zal zitten halverwege september. “Maar dat is koffiedik kijken natuurlijk,” aldus Jan. “We zijn al druk bezig met flyers en borden bij de lantaarnpalen, dus het wordt snel bekend. Het is ook leuk om voor diverse doelgroepen iets te verzinnen, waardoor er voor jong en oud iets leuks is. Wat we vooral willen bereiken is zichtbaar maken wat de verschillende culturele instellingen voor het dorp en inwoners kunnen betekenen.”

Wat is er allemaal te doen?
Voor de kinderen zal clown Spekkie kinderen vermaken met ballonnen. Bij het Dorpshuus kunnen ze een glitter tattoo laten zetten en op het 14 april-plein kunnen ze zich laten schminken. In het Dorpshuus zullen kinderfilmpjes te zien zijn én er is kinderbingo. YMCA Zwolle zal kinderen vanaf 6 jaar buiten vermaken.

Kraampjes met curiosa
Het 14-april-plein wordt tot leven gebracht door een variëteit aan kraampjes, kunst en een betoverend levend standbeeld.

Muziek
Podium Heino brengt Marleen Rodijk en Thomas Hagemeijer voor het voetlicht. Marleen zingt, schrijft en speelt kleinkunst liedjes en covers samen met haar vaste gitarist Thomas. Marleen zingt over alles wat haar bezig houdt: haar angsten, dromen en hersenspinsels komen voorbij met veel humor en soms ook met een traan. Daarnaast zingt zij liedjes van o.a. Theo Nijland, Brigitte Kaandorp en Van der Laan en Woe.

Live Music Heino heeft de Blues Rock band ‘The Mudd Foote’ uit Los Angeles weten te contracteren. The Mudd Foote is ontstaan uit de muzikale vriendschap tussen frontman Reverend Rooster (speelde eerder o.a. voor Sly Stone, Barry White, Maxi Priest) en gitarist Zeus Einstein (speelde o.a. op Grammy winnend Buckwheat Zydeco album).

In de Nicolaaskerk zullen De Pompedoers en Heino’s Mannenkoor optreden. Daarnaast is er een folklore modeshow van De Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ die de bezoekers meeneemt op een reis door de tijd, waarbij traditionele kleding de geschiedenis tot leven brengt. Ook zal het publiek uitgedaagd worden om hun kennis te testen door te raden waarvoor die mysterieuze voorwerpen van Omheining werden gebruikt. Een fascinerende duik in het verleden! Lokale kunstenaars exposeren daar ook hun werken.

Film en informatie in het Dorpshuus
In het Dorpshuus is het Filmhuis doorlopend geopend. Behalve kinderfilmpjes, zullen er ook trailers te zien zijn. Er is een expositie en de verschillende werkgroepen van het Dorpshuus zullen zich presenteren.
In het Kerkhuus zullen kraampjes staan van de gebruikers waar je veel informatie kunt krijgen over de verschillende verenigingen.

Dankzij Gemeente Raalte en Plaatselijk Belang Heino zijn alle activiteiten en concerten gratis!

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...