Expositie: Blikken op Oneindigheid -De Hare en de Zijne

Kunstenaar Marieken Cochius vliegt speciaal vanuit New York naar Nederland om vanaf 10 september 2023 havezate de Haere te Olst te verrijken met een bijzondere expositie. Hij doet dit in een duo expositie met Deventer kunstenaar Peter-Frans de Graaf.

Binnen het abstracte genre van de beeldende kunst is er een grote mate van een diversiteit aan stijlen. Is het werk van Cochius rond, natuurlijk en krachtig doch niet vrouwelijk zo is de abstractie van De Graaf zeer precies en geometrisch van aard. Nog meer bijzonder is, dat De Graaf niet schildert op canvasdoek maar op theedoek, ”want die kun je namelijk net als canvasdoek ook opspannen”, aldus De Graaf.

Bijzondere samenwerking
Deze samenwerking is bijzonder, omdat de hedendaagse visie op kunst vooral is: alles is kunst, en, iedereen is een kunstenaar. Galerie NewDawnGallery.com cureert louter kunstenaars waarbij, voorafgaand aan elke creatie, een uitvoerig gedachte-experiment en daaruit voortvloeiend een interessant en niet alledaags concept naar voren komt. Dat geldt absoluut voor Cochius en De Graaf, twee bijzondere ‘Dutch Masters of Contemporary Art’ die galeriehouder Olivier Rensing graag en met trots aan kunstminnend Nederland presenteert.

Gratis toegang
Wilt u zijn op de plek waar kaf zich van koren scheidt, waar plaatjesmakers geen plek krijgen, maar conceptuele kunstenaars uit het hogere segment van de Nederlandse beeldende kunst alle aandacht verdienen? Kom dan naar de vernissage op zondag 10 september 2023 om 15:00 uur op havezaete De Haere te Olst, Haereweg 4. Toegang gratis.

Reguliere openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. Het verdient immer aanbeveling om voorafgaand aan uw bezoek even contact op te nemen via deze website om te voorkomen dat er op de dag van uw bezoek een besloten evenement plaatsvindt.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...