Er komt volgend jaar 50 miljoen extra beschikbaar voor ontwikkelings-samenwerking.

CU, D66 en SGP regelen 50 miljoen ontwikkelings-samenwerking

Het geld is afkomstig van het Dutch Good Growth Fund, het fonds waarmee minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden wil helpen. De verschuiving van geld in de begroting van Ploumen is de uitkomst van het begrotingsoverleg tussen het kabinet en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, meldden ingewijden op het Binnenhof woensdag.

Op aandringen van de CU zou meer geld zijn vrijgemaakt voor ontwikkelingssamenwerking. Het is wel een eenmalige extra bijdrage. Door het besluit zit er volgend jaar maar 50 in plaats van 100 miljoen in het Dutch Good Growth fonds. Dat bedrag wordt in latere jaren niet meer bijgepast in de begroting. De komende kabinetsperiode is nu nog 700 miljoen euro beschikbaar voor het fonds. De begroting van Ploumen wordt op 26 en 27 november in de Tweede Kamer behandeld.

Het kabinet moest met de drie oppositiepartijen om tafel gaan, omdat de coalitie van VVD en PvdA geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer. Na tien dagen onderhandelen bereikten ze begin deze maand een akkoord over de begroting van volgend jaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...