Vrijdagochtend om 10 uur was het volle bak in het stadhuis voor de persconferentie van het Deventer doorstartcollege. Wilt u de persconferentie beluisteren klik dan hier.

College start door met stadskantoor

Drie weken terug legde het voltallige college plotsklaps hun portefeuilles neer. Men wilde geen nader onderzoek naar de kosten van huisvesting in de Leeuwenbrug. In drie weken tijd zijn alle aanwezige irritaties, emoties, onduidelijkheden naar elkaar uitgesproken. Als een wijze huisvader heeft Jan Terlouw de politieke kopstukken de juiste kant opgestuurd.

Bij de persconferentie waren alle partijen “meer dan tevreden” over de gang van zaken. Bij navraag aan bemiddelaar Jan Terlouw kwam steevast het antwoord dat het politieke spel soms heel ingewikkeld is, men bedoeld juist wel wat wordt bedoeld, of men communiceert met een dubbele bodem. De emoties zijn gezakt, de verdeeldheid binnen de PvdA is alleen nog precies even groot.

Vóór de zomer moet er een robuuste oplossing voor het naderende parkeerprobleem rond het Grote Kerkhof worden gevonden. Onmiddellijk dient dan ook de behandeling van Binnenstad Visie Zuid zich aan. Er komt alsnog een financieel onderzoek naar de kosten van vestiging aan Het Grote Kerkhof en aan de Leeuwenbrug.

Jan Terlouw moest af en toe even aan het ventiel trekken van de politieke snelkookpan. Zoals het er nu naar uit ziet wordt de besluitvorming rond het bulkgebouw Het Huis van Deventer compleet met beleefbibliotheek naar Brussels model gewoon voortgezet. Wethouder Hiemstra heeft bij Radio Oost benadrukt dat alle cijfers zeker kloppen, dus in gedachten is de eerste steen voor de Deventer Bijenkorf kennelijk al gelegd.


 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...