CDA stelt vragen over mogelijk massaontslag bij ROTO Smeets

Geacht college,

Gisteren bereikte ons het bericht dat het al langer in zwaar weer verkerende bedrijf Roto-Smeets een officiële faillissement aanvraag heeft gedaan. Bij dit bedrijf werken momenteel ook veel Deventer inwoners. Een massaontslag hangt hun boven het hoofd, waarbij de ontslagen werknemers mogelijk niet per direct de openstaande vacatures kunnen invullen. Langdurige werkeloosheid zorgt voor significant minder kans om nog duurzaam aan het werk te komen. Dit wil het CDA-Deventer dus graag voorkomen.

Bij een vergelijkbaar faillissement bij de vestigingen van de V&D heeft de gemeente deze werknemers middels actief beleid samen met het UWV voor een groot deel weer naar een duurzame baan weten te begeleiden.

Onze vragen zijn de volgende:

  • Heeft het college al contact gehad met het bedrijf Roto-Smeets, en kan zij aangeven wat vanuit het bedrijf de mogelijke vervolgstappen zijn voor de werknemers binnen het bedrijf?
  • Heeft of brengt het college in korte tijd in beeld hoeveel Deventernaren er bij dit noodlijdende bedrijf aan het werk zijn en om welke functies het gaat?
  • Is het college van plan om conform de strategie rondom de V&D ook in dit geval middels actief beleid te proberen deze gedupeerde werknemers zo snel mogelijk weer aan het arbeidsproces te kunnen laten deelnemen? Hoe ziet dat plan er globaal uit?

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...