Dinsdagavond is het zover, dan wordt namelijk duidelijk of er genoeg draagvlak in de Voorstad Centrum buurt is om het moskeebestuur toe staan de azan (de gebedsoproep) elke dag door de wijk te laten klinken via een luidspreker boven in de minaret van de moskee aan de Smyrnadwarsstraat.


Moskee draagvlakavond dinsdag 13 november

De buurt heeft inmiddels ook zelf middels een A4 een oproep gedaan om tegen de plannen te protesteren. De buurt wil het dus duidelijk niet. De gemeente in de persoon van Marco Swart (wethouder VVD) gaat de avond in goede banen proberen te leiden.

Veel buurtbewoners wilden deze meeting op neutraal terrein en zijn niet van plan de moskee te betreden, die bewoners wordt gevraag om dan langs het hek bij de moskee te gaan staan. Vanaf 19.00 wordt er opgeroepen om te gaan protesteren tegen de plannen van het moskeebestuur. Daarmee moet duidelijk worden dat de buurt de dagelijkse azan niet ziet zitten.

De actievoerders geven verder aan dat de oude afspreken moeten worden nagekomen. De azan dus alleen op vrijdagmiddag en maximaal 10 keer per jaar bij speciale gelegenheden. U kunt uw protest als u niet kunt komen ook mailen naar info@centrummoskee.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...