Afgelopen woensdag debatteerde de politiek weer over het voorlopige ontwerp van 67 miljoen euro voor het bouwen van een nieuw stadskantoor voor de stad.


Deventer – Langspeelplaat stadskantoor draait weer door

Belangrijkste uitgangspunt is dat het een klimaatneutraal gebouw wordt waarbij de jaarlijkse lasten niet boven de 8,1 miljoen mogen komen. De grijze langspeelplaat bevatte een aantal opvallende momenten. Pvda wil toch nog meer onderbouwing met betrekking tot de sloop van het huidige stadskantoor en de oude school aan de Polstraat. Dat puntje leverde ze kritiek op van GroenLinks die vroeg of de fractie hier sprak of de achterban van de PvdA leden.

Jan Oggel van CDA wil dat de begroting met 20% naar beneden wordt bijgesteld, omdat het voor burgers een onbegrijpelijk verhaal blijft om in de huidige tijden 67 miljoen uit te geven. Volgens Oggel kan dat door het bedrijfsrestaurant eruit te laten en de uiteindelijk opdracht uit voren namelijk alleen nieuwe werkplekken voor ambtenaren realiseren. Marcel Elferink van APB wil helderheid over de exacte berekeningen van alle door het college voorgeschotelde bedragen. De burger zou te horen krijgen wat het hen nu precies per persoon per jaar gaat kosten. Groen Links wil het liever kleiner en compacter.

De echte tegenstanders voor het nieuwe stadskantoor in de huidige plannen blijven SP en APB. Gevoelsmatig zijn de kaarten geschud en draait het uit op een GO in januari. Wat betreft de gedetailleerde financiële informatie met betrekking tot de aanbesteding wil een meerderheid van de raad geen openbaarheid geven. Alleen het totaalbedrag van 67 miljoen en de kosten per jaar (8,1 miljoen maximaal) zijn openbaar. Wethouder Margriet de Jager (ADB) wil haar verantwoordelijkheid nemen als het duurder wordt, zo liet ze woensdagavond weer eens doorschemeren.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...