BNI de Wouw verder onder de naam ZakenNet Salland

De plek is hetzelfde, alleen de naam is veranderd. De aangesloten regionale ondernemers bij netwerkclub BNI de Wouw in Raalte hebben unaniem besloten verder te gaan onder de vlag van ZakenNet Salland. “We hebben dertien jaar naar volle tevredenheid gefunctioneerd als BNI, maar we konden ons niet verenigen met de nieuwe koers van BNI”, verklaart voorzitter Martijn Colenbrander.

Van een wereldwijde speler als BNI (Business Network International) naar een regionale netwerkorganisatie met groeipotentie (ZakenNet Salland). Voor een buitenstaander lijkt het misschien een stap terug, maar Colenbrander ziet het duidelijk anders. “Het is een stap die beter past bij hoe wij als ondernemers in Salland in het leven staan, we zijn er om elkaar te helpen en te steuen, aldus Colenbrander.

ZakenNet Nederland is ontstaan vanuit het Vechtdal en inmiddels zijn zes regionale afdelingen in de provincie Overijssel actief: Hardenberg, Ommen, Emmen, Zwolle, Kampen en Raalte. De ambitie van de initiatiefnemers is om de organisatie langzaam uit te breiden richting andere provincies.

Warm nest

De wortels liggen dus duidelijk in het oosten van het land en de mentaliteit van ZakenNet Salland is anders dan die van het internationale netwerk. “De afstand met de overkoepelende organisatie werd te groot. De laatste prijsverhoging van het lidmaatschapsgeld deed ons besluiten over te stappen”, stelt Colenbrander die blij is dat de leden van BNI de Wouw nu zonder uitzondering behoren tot ZakenNet Salland.

Het mooie van ZakenNet Salland is dat de uitgangspunten (samen ontbijten, netwerken, pitchen, kennis delen, ervaringen uitwisselen en elkaar aanbevelingen en omzet bezorgen) hetzelfde zijn, maar dat meer ruimte is voor eigen inbreng. “We hebben het gevoel in een warm nest terecht te zijn gekomen waar we samen kunnen bouwen aan groei”, is de conclusie van de voorzitter die tot slot benadrukt dat nieuwe leden van harte welkom zijn om aan te haken. De echte kick-off vindt plaats op 4 mei.

Wekelijks wordt er gestart met een gezamenlijke ontbijt op donderdagochtend tussen 7.00 en 8.30 uur in het Hoftheater in Raalte. Voor meer informatie en/of aanmelding als gast of nieuw lid: www.zakennet.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...