Biebkastje wordt verruild door levensmiddelen

Iedereen kent ze wel, de kastjes bij mensen naast het huis, gevuld met boeken, te ruil voor een ander boek dat je niet meer leest, de zogenaamde mini-bibliotheek.  Het initiatief is verschoven naar een kastje met levensmiddelen. Raaltese Lynn Kolkman zag een mogelijkheid dat mensen elkaar levensmiddelen bieden, op voorwaarde dat het kastje gevuld blijft met nuttige levensmiddelen. Wie wat nodig heeft, neemt iets en wie iets te geven heeft, stopt het erin. Dat gaat van babyprodukten, havermout tot verzorgingsprodukten als maandverband. Vooral met verzorgingsprodukten gaat het hard volgens Lynn.

Laagdrempelig

“Het is al erg, dat dit nodig is,” vindt Lynn. Maar ze is blij dat ze hierdoor laagdrempelig ervoor kan zorgen dat mensen elkaar helpen. Het kastje is eigenlijk al te klein geworden en ze hoopt daarom op een grotere en spreekt de wens uit dat meer mensen dit initiatief gaan volgen. De kleinere kast kan dus naar een andere weldoener. Toch ziet ze zichzelf niet zo. “Het zal je maar gebeuren, de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, de stijgende kosten van levensonderhoud en niet iedereen komt in aanmerking voor De Voedselbank.” Daarom moeten mensen elkaar gewoon een handje toesteken, zegt Lynn

Stille armoede

Het kastje staat bij haar woning aan de Lavendel 5 en dit zorgt wellicht voor een drempel. De meeste mensen komen wanneer het niet opvalt, er heerst dus zeker schaamte voor armoede. Lynn hoopt dat mensen zich ook melden voor een eenvoudig Sint-kadootje of een kleinigheidje voor in de kast.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...