Gesprek over windmolens en zonnevelden goed op gang

Op 7 december kwamen 75 bezoekers naar het Holstohus in Olst voor de vervolgbijeenkomst over de Energievisie. In deze visie, die samen met inwoners tot stand komt, legt de gemeente Olst-Wijhe vast waar en hoe windmolens en zonnevelden kunnen worden gerealiseerd.

De meningen over de grootschalige opwek van duurzame energie lopen uiteen, zo bleek tijdens de levendige bijeenkomst. Waar de een de komst van windmolens en zonnevelden vanzelfsprekend vindt, ziet de ander liever dat eerst andere maatregelen worden genomen, zoals zonnepanelen op daken. Ook over de mogelijke plekken van de windmolens verschilden de meningen. Gedurende de avond werd gesproken over het milieuonderzoek en welke zaken daarin moeten worden meegenomen. Ook de manieren waarop inwoners kunnen profiteren van windmolens en zonnevelden kwamen aan bod.

Wethouder Marcel Blind: “Ik ben heel blij met de grote opkomst en de betrokkenheid van onze inwoners. Ik vind het belangrijk om de mening van onze inwoners te horen. We nemen hun zorgen, wensen en belangen zo veel mogelijk mee. Maar vergeet niet: dat we grootschalig duurzame energie gaan opwekken, is een feit. Dat heeft de gemeenteraad besloten als vertegenwoordiging van onze inwoners. Waar en hoe we dat gaan doen, is onderwerp van gesprek tijdens deze avonden. Ik hoop ook in Wijhe veel mensen te spreken over dit belangrijke onderwerp.”

De volgende bijeenkomst is gepland op 13 december in het gemeentehuis in Wijhe. U kunt zich aanmelden op www.olst-wijhe.nl/energievisie. Hier vindt u ook alle informatie over dit onderwerp.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...