Opnieuw archeologische werkzaamheden Grote Kerkhof

De gemeente Deventer gaat vanaf 31 mei aan de slag met de voorbereidingen op de herinrichting van het Grote Kerkhof. Om een goed beeld te krijgen van de ondergrond, gaan archeologen de komende weken aan de slag met de graven onder het plein.

“We maken een heel mooi nieuw plein op een archeologisch heel waardevolle plek. Daarom is het van belang om goed onderzoek te doen. Ik ben weer heel benieuwd wat ze gaan ontdekken,” aldus wethouder Carlo Verhaar. De bedoeling is dat de archeologische werkzaamheden begin juli tijdelijk worden opgeschort om mogelijke evenementen in de zomer op het plein mogelijk te maken.

Waterelement

Eén van de nieuwe eyecatchers op het plein zal de nieuw te maken fontein voor het oude stadshuis moeten worden. Komende weken zal de gemeente stapsgewijs aan de slag gaan met het plein bouwgereed te maken. Door de eeuwenoude ondergrond, zal dit gepaard gaan met secuurheid. Om het waterelement te plaatsen zal de ondergrond laag voor laag worden gescand en beschreven worden. Ook zullen de skeletten worden opgegraven om ruimte te maken voor het waterelement.

De gemeente hoopt medio september te kunnen beginnen met de overige werkzaamheden aan het plein. Dit om overlast aan de terrassen in de zomer te voorkomen. Medio 2022 moet het Grote kerkhof voorzien zijn van de metamorfose.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...