De gemeenteraad heeft het akkoord gegeven voor het realiseren van een multifunctionele voorziening (MVB) op de plek van de huidige bibliotheek in het centrum van Bathmen.


Bathmen krijgt zijn Multifunctionele Voorziening(MVB)

Dat betekent geen voorzieningen in leegstaande panden zoals eerder de bedoeling was. Het college heeft al contact met een ontwikkelaar die de MVB wil realiseren. Het gebouw en de grond waarop de huidige bibliotheek in Bathmen staat is eigendom van de gemeente Deventer. Het gebouw en de bijbehorende grond  van de Bathmense bibliotheek is destijds gekocht voor 1 euro, in ruil daarvoor zorgt de gemeente ervoor dat de bieb in Bathmen gehandhaafd blijft en dat de huurprijs voor de ruimte van de bieb binnen de perken blijft.

Om de plannen uit kunnen voeren moet de gemeente wel de nodige gebouwen gaan verkopen. Daarvoor staan op de nominatie het oude gemeentehuis van Bathmen, het ABN/Amro gebouw en de Wiekslag. Als het verkopen van deze gebouwen lukt dan staat er in ieder geval op financieel gebied realisatie van het multifunctionele gebouw niets meer in de weg. Ook de belangenvereniging van Bathmen mag nog met een visie komen. Die gaan ermee naar de wethouder, die vervolgens weer een voorstel aan de raad laat zien. De gemeente blijft de beheerder van de multifunctionele voorziening. Mogelijk komt er ook nog een beheerstichting boven die de verantwoordelijkheid draagt.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...