Wandelexcursie Luttenberg met een deskundige natuurgids op woensdagmiddag 27 juli

Luttenberg – Wandelexcursie met een natuurgids

De VVV/ANWB Raalte organiseert in samenwerking met een natuurgids een aantal natuurexcursies. Deze zomer is gekozen voor een 5 km lange wandelroute op en om “de Luttenberg”.  De gids , geboren en getogen in Luttenberg, kent de omgeving als haar broekzak en kan veel vertellen over de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van Luttenberg. Zij geeft een rondleiding door het bos over de 31 meter hoge stuwwal achter landbouwmuseum de Laarman. Vanaf de “berg”  kan men bij mooi weer o.a. de Palthetoren op de Sallandse Heuvelrug zien liggen.

Waar mogelijk zal zij de wandelaars o.a. de kenmerken laten zien van de aanwezigheid van reeën (afgebroken takken, sporen op de grond). Daarnaast is er aandacht voor insecten en vogels. De “Boerschop” van Luttenberg is een buurtschap van 15 eeuwenoude boerderijen, gebouwd aan de oostflank van de stuwwal. Via houtsingels en weilanden wandelt men  terug naar het dorp door het pastoorsbosje en langs het amfitheater.

De excursie is op woensdagmiddag 27 juli om 13.30 uur; de excursie duurt anderhalf tot twee uur. Onderweg wordt er voor koffie/thee met een versgebakken plakje  cake gezorgd. De kosten zijn € 4,00 per persoon. Kinderen € 3,00.

Men kan zich opgeven tot woensdagmorgen bij de VVV/ANWB Raalte; Varkensmarkt 8;  tel 0572-352406.

De volgende excursies zijn op woensdagmiddag 17 augustus om 13.30 uur. En op vrijdagavond 5 augustus om 19.00 uur

Over Salland TV

x

Check Also

Een terugblik op de projecten en het gedachtengoed van Stichting Y

Vanaf 12-09-2021 – Solitair of Solidair is een initiatief van Klaus Versteegen, ...