Autobranden Deventer: politie tast volledig in het duister

De afgelopen maanden werd Deventer meermaals opgeschrikt door hevige autobranden. Henk Kremer is woordvoerder van de Politie Eenheid Oost-Nederland en geeft aan dat, naast het onderzoek dat bij elke autobrand plaatsvindt, de politie in Deventer een onderzoek is gestart naar de autobranden in Deventer. Heeft het onderzoek intussen al iets opgeleverd?

Dit jaar zijn er om en nabij 20 auto’s en scooters uitgebrand in Deventer. De laatste autobrand was op 29 september van dit jaar aan de G.I. Brucestraat. Ook hier ging de politie uit van brandstichting, maar was het niet bekend of de oorzaak van de brand gelinkt is aan aan de eerdere branden.

Buurtonderzoek en camerabeelden
Kremer geeft aan dat de politie op dit moment niet kan spreken van een bepaald patroon bij de branden: ”Elke brand wordt afzonderlijk door de politie onderzocht en hierbij gevraagd aan getuigen om zich te melden. Er wordt sporen- en/of buurtonderzoek gedaan, waarbij ook wordt gekeken of er bijvoorbeeld camerabeelden zijn. Bij het onderzoek wordt altijd gekeken of er sprake is van brandstichting. Dat is trouwens niet bij elke autobrand met zekerheid te zeggen en soms zijn er ook duidelijke andere (technische) redenen waarom een autobrand ontstaat.

Over de camerabeelden is de woordvoerder duidelijk: ”Als er beelden zijn, worden die geanalyseerd. Het onderzoek heeft op dit moment nog niet tot concrete verdachten geleid.”

Samen de brandstichtingen stoppen
Ter geruststelling van de inwoners van Deventer, maakt Henk Kremer duidelijk dat de politie natuurlijk wat extra’s doet waar het kan: ”Dat kan zijn een extra surveillance en/of vaker langsrijden op bepaalde plekken.” Echter kan de politie het niet alleen en hopen ze op oplettende ogen en gespitste oren van de inwoners: ”Misschien laat een burger ‘s avonds de hond uit of komt hij/zij terug van bezoek aan vrienden. We weten dat veel mensen al extra alert zijn en hopelijk komt door die oplettendheid informatie bij de politie terecht, zodat we samen de brandstichtingen kunnen stoppen.”

Heb je tips of beelden van autobranden? Gefilmd met uw mobiele telefoon of via een beveiligingscamera? Ziet u daarop verdachte personen in de buurt van een auto? Neem dan contact op met de politie. Op het tipformulier op politie.nl kun je beeldmateriaal toevoegen. Ken je iemand waarvan je vermoedt dat die persoon betrokken is bij de branden? Meld dit dan. Dit kan ook anoniem via 0800-7000. Je kunt ook bellen via het landelijke telefoonnummer van de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

Over Salland TV

x

Check Also

Zes Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Olst-Wijhe 

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een Koninklijke Onderscheiding toegekend. ...