Arie de Niet wordt lijsttrekker ChristenUnie Deventer

Arie de Niet wordt lijsttrekker voor de ChristenUnie in Deventer. Op de tweede plaats van de lijst staat Henrike Nijman, die nu voor de ChristenUnie in de gemeenteraad zit. Op de – uiteraard digitale – ledenvergadering van 18 november hebben de leden ingestemd met deze lijst. Het bestuur ziet met deze twee ervaren, kundige kandidaten met veel vertrouwen uit naar de komende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Arie was tussen 2014 en 2018 al actief als raadslid voor de ChristenUnie in Deventer en was daarna enkele jaren burgerlid in de Provinciale Staten van Overijssel. Buiten de politiek is hij adviseur bij Witteveen+Bos, ook in Deventer. Hij keert met een frisse blik én verbinding met de rest van de provincie dus terug in Deventer. Arie: “Corona en klimaatverandering zijn de grote uitdagingen voor de komende periode, maar ze zorgen ook voor scherpe tegenstellingen in Deventer. Door corona-moeheid raakt het geduld met de ander op. In zo’n tijd doen politieke keuzes ertoe omdat ze mensen tegenover elkaar kunnen zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we deze uitdagingen alleen samen kunnen oplossen. Ik wil me daarom inzetten voor een gemeente die echt luistert naar mensen en de kloven probeert te overbruggen.“

Henrike Nijman, de afgelopen twee termijnen actief in de raad, ziet met vertrouwen uit naar het komende politieke seizoen: “Met Arie als lijsttrekker en een fractie vol talent, heb ik zin om er de komende periode weer vol voor te gaan in Deventer.”

Ook op de lijst staan Thijs Banninga (momenteel actief als opvolger in de gemeenteraad), Carolien van Maanen (nieuw op de lijst) en Jasper Buist (ook actief als opvolger).

Met deze kandidaten wil de ChristenUnie in Deventer aan de slag vanuit deze basis: ieder mens is uniek en waardevol voor God. Wie je ook bent, wat je achtergrond ook is: jij telt mee. Daarom wil de ChristenUnie recht doen aan elke inwoner die bijdraagt aan de samenleving en aan iedereen die een helpende hand nodig heeft. Recht doen aan de schepping, want we zien om ons heen de dramatische gevolgen van de klimaatcrisis. Recht doen aan kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. En ook: recht doen aan woningzoekenden en aan onze waardevolle lokale economie.

De ChristenUnie is blij met de kleine gemeenschappen waarin mensen tot bloei komen. Om die bloei te dienen, moet de overheid vertrouwen geven en terug naar oplossingen op menselijke maat.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Toch geen samenwerking tussen UiterWaarden en Etty Hillesum Lyceum

De directie van het Etty Hillesum Lyceum (EHL) en de Initiatiefgroep UiterWaarden ...