Na een gevaarlijke achtervolging heeft de politie zaterdagavond een verwarde automobilist tot stoppen gedwongen.

Apeldoorn – Achtervolging verwarde automobilist

Dat gebeurde op de Kasteellaan in Apeldoorn. De man ging volgens de politie door het lint door problemen in de relationele sfeer. Rond 19.00 uur werd de Apeldoornse politie door collega’s gewaarschuwd voor de 40-jarige man. Die was met zijn auto vanuit Arnhem op weg naar Apeldoorn, waar hij een eind aan zijn leven zou willen maken.De auto van de man werd al snel gespot op de Laan van Osseveld. Agenten zetten de auto aan de kant, maar na een kort gesprek scheurde de man er vandoor.

De daaropvolgende achtervolging ging vooral over de A50. De voortvluchtige reed volgens de politie met hoge snelheid richting Zwolle. Af en toe nam hij een afslag om in omgekeerde richting verder te rijden. Om te voorkomen dat hij klem werd gereden nam de bestuurder volgens de politie veel risico.

Toen de man uiteindelijk langzamer reed op de Kasteellaan, besloten de achtervolgers hem aan te tikken. Na een botsing met een geparkeerde auto kwam de automobilist tot stilstand. Door de klap was hij even buiten bewustzijn. De brandweer moest eraan te pas komen om hem uit de auto te halen. De man raakte lichtgewond en is overgebracht naar een ziekenhuis. De politieauto, de auto van de voortvluchtige en de geparkeerde auto raakten beschadigd. Een andere geparkeerde auto werd geraakt, maar liep volgens de politie geen schade op.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...