Luttenberg bouwt verder, tijd voor fase 2

De gemeente Raalte aan de slag met fase 2 van het nieuwbouwplan aan de Luttenbergerweg in Luttenberg. Het bestemmingsplan ligt voor de komende zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Wethouder Alexander Kreule: “Fase 1 is zo goed als afgerond, tijd voor fase 2. In eerste instantie zouden er veertien woningen bijkomen, maar dit is (in overleg met Plaatselijk Belang) uitgebreid naar twintig. Zo spelen we in op de behoefte aan kleinere, betaalbare en levensloopbestendige woningen.”

Fase 2
Fase 2 bestaat uit acht rijwoningen (waarvan vier huur), vijf twee-onder-één kap woningen en twee vrijstaande woningen. De extra woningen passen binnen de eerder aangewezen woonvelden. Om dit mogelijk te maken is er een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Vervolg
De gemeenteraad stelt het definitieve bestemmingsplan – na behandeling van eventuele zienswijzen – vast. De gemeente hoopt de kaveluitgifte in het voorjaar van 2024 te kunnen starten. De bouw kan daarna snel beginnen, omdat de grond bij de uitgifte van fase 1 al bouwrijp is gemaakt.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...