Minstens honderdduizend arbeidsmigranten die zich in Nederland hebben gevestigd ontlopen belastingen.


Arbeidsmigranten ontlopen massaal belasting

De migranten schrijven zich niet in bij de gemeente waar ze zijn gaan wonen. Dit kost de samenleving minstens honderd miljoen euro, dat meldt RTLNieuws maandag na eigen onderzoek. Door zich niet in te schrijven, worden migranten niet aangeslagen voor bijvoorbeeld de rioolbelasting en de afvalstoffenheffing.

Ook ontlopen ze premie voor verplichte zorgverzekering en motorvoertuigbelasting. Per persoon gaat het om minstens vijftienhonderd euro per jaar aan lasten. De gemeenten Amsterdam en Rotterdam zeggen dat ze elk dertigduizend arbeidsmigranten huisvesten die niet in de gemeentelijke administratie staan. In Den Haag zijn naar schatting zo’n veertienduizend inwoners onzichtbaar voor de gemeente.

Volgens de gemeenten Rotterdam en Dordrecht kan de Belastingdienst echter veel meer doen om de arbeidsmigranten op te sporen. De dienst geeft sofinummers uit en noteert daarbij adressen. Het zou hierbij echter vaak gaan om een adres van een werkgever of een adres van familie in Polen, en zelden om het Nederlandse adres van de migrant.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...