Een ernstig ongeval zorgt vrijdagmiddag voor grote problemen op de A50 richting Zwolle.


Apeldoorn – Files door ongeval op A50

Om 11:20 uur ging het mis ter hoogte van Apeldoorn. Zes personenauto’s raakten betrokken bij een aanrijding waarna de volledige rijbaan afgesloten werd. Momenteel zijn de hulpdiensten ter plaatse om de betrokkenen uit hun benarde positie te bevrijden. De vluchtstrook is om 12.40 vrijgemaakt voor het verkeer.

Rond 12:15 uur stond er ruim 7 kilometer file achter het ongeval. Verkeer kwam vanaf Epe stil te staan. Veel weggebruikers kiezen er voor om vlak voor de ongevallocatie de snelweg te verlaten en door Apeldoorn te rijden. Hierdoor ontstaat er in en rond Apeldoorn inmiddels forse vertraging op onder andere de N344.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat het nog tot ongeveer 14:00 uur duren voordat de rijbaan vrijgegeven kan worden. Zodra de hulpdiensten hun werk gedaan hebben zal er door de Verkeers Ongevallen Analyse een onderzoek uitgevoerd worden naar de toedracht van het ongeval. Pas als dat achter de rug is kan de berger de betrokken voertuigen afvoeren.

Verkeer richting vanuit het noorden richting Apeldoorn en Arnhem kan het beste omrijden vanaf het knooppunt Hattemerbroek via de A28 en de A1 (volg Amersfoort).

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...