Carinova Steunpunt Mantelzorg organiseert op maandagavond 24 november a.s. in samenwerking met de Landelijke Oudervereniging Balans en Ouderplatform Passend Onderwijs een informatieavond over de ‘Wet op Passend Onderwijs en Jeugdhulp’.


Informatieavond over wet op Passend Onderwijs en Jeugdhulp

Voor de direct betrokkenen is dit landelijk gezien één van de eerste informatiebijeenkomsten over dit onderwerp. En dat is uniek!

De avond is bestemd voor alle ouders van kinderen met een beperking wonende in de gemeente Deventer en vindt plaats in de Titus Brandsma kerk (Colmschate) aan het Titus Brandsmaplein 2, 7423 EM in Deventer. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.

Heeft u vragen over deze onderwerpen en/of wilt u graag informatie over dit onderwerp, dan kunt u zich aanmelden per mail via p.koerts@carinova.nl of telefonisch via het nummer (0570) 51 81 85. Meldt u zich wel op tijd aan, want vol is vol.

Passend onderwijs: Met ingang van het nieuwe schooljaar is de wet op Passend Onderwijs ingegaan. Kort samengevat betekent dit o.a. dat ouders de school van hun kinderen kiezen. Echter, indien de school niet kan voorzien in de zorgbehoefte van het kind, kent deze school een zorgplicht. Met andere woorden, de school zoekt in dit geval dan een andere school die wèl voldoet aan de behoefte van het kind.

Op deze avond zullen Titia Vollema en Gijs v/d Beek van Sine Limite uitleg geven over hoe het passend onderwijs in zijn werk gaat. Vanuit het Ouderplatform Passend Onderwijs zal iemand komen spreken over de rol van dit platform.

Jeugdhulp: Vanaf 1 januari 2015 wordt de gemeente het eerste aanspreekpunt als het gaat om jeugdhulp. Dat betekent niet dat de gemeente zelf jongeren gaat helpen. De gemeente zorgt er voor dat professionele hulpverleners dat doen. Anke Klein Lebbink van de gemeente Deventer zal op deze avond uitleg geven over wat deze veranderingen allemaal inhouden. Meer informatie over Carinova kunt u vinden op www.carinova.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...