Anderhalf voetbalveld aan zonnepanelen bij afslag A1 Deventer

Een groot hekwerk om een lap leegstaand grond. Menig automobilist zou zich inmiddels hebben afgevraagd wat er te gebeuren staat bij de toe- en afrit in Deventer. De werkzaamheden rondom het kruispunt naderen zijn einde. Maar met het lap grond leek maar niks te gaan gebeuren. Nu blijkt de 0.85 hectare grond te zijn gereserveerd voor een zonnepark.

Het zonnepark van anderhalf voetbalveld moet voor de volledige energievoorziening van zowel het kruispunt als het naastliggende stuk snelweg gaan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de matrixborden, stoplichten en verlichting van de verkeerspunten. Hiermee voldoet het park aan de duurzaamheidsambities van zowel de gemeente Deventer als Rijkswaterstaat. Volgens Tonny Arissen van Rijkswater ligt de SDE subsidieaanvraag klaar en is het wachten op groen licht vanuit Den Haag.

Bomen om overlast te voorkomen

Om te voorkomen dat automobilisten en omwonenden last krijgen van lichtschitterring, wordt het huidige hekwerk voorzien van groen. Hierdoor wordt de mogelijke hinder tot het minimum gerealiseerd. De panelen worden in rijen, gericht naar het zuiden opgesteld om zodoende de meeste zon te vangen. Met voldoende ruimte tussen de rijen wordt er gezorgd voor voldoende regen en zon, zodat er op de ondergrond de natuur zijn werk kan blijven doen.

Wachten op het seintje

Het project van Heijmans en uitvoerder Pure Energie is inmiddels goedgekeurd door de gemeente Deventer. Hierdoor zijn de werkzaamheden om de grond bouwgereed te maken reeds van start gegaan. Rijkswaterstaat verwacht medio april goedkeuring voor de SDE aanvraag, waarna er direct begonnen kan worden met het plaatsen van het zonnepark in de zogeheten oksel van de A1. Die werkzaamheden zullen binnen enkele maanden zijn afgerond.

Rijkswaterstaat

De werkzaamheden rondom de A1 bij Deventer, raken langzaam maar zeker op haar einde. Afgelopen periode is onder meer de grondwal aan de Deventerweg opgeleverd. Deze grondwal zorgt er onder meer voor dat de bewoners geen last krijgen van het aangrenzende bedrijvenpark.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...