COA Stockfoto's 2011

Olst Wijhe wil snelle integratie vluchtelingen/statushouders

De komende tijd gaat de gemeente Olst-Wijhe aan meer statushouders (vluchtelingen met een verblijfstatus) woonruimte bieden. Zowel in tijdelijke huisvesting zoals De Bron in Olst en de leegstaande school op de Elshof als in reguliere huurwoningen van SallandWonen.

De gemeente wil graag met haar inwoners brainstormen hoe deze nieuwe inwoners, maar ook statushouders die al langer in Olst-Wijhe wonen, zo snel mogelijk kunnen integreren in de samenleving. Zodat ze weten waar welke winkels zijn, welke activiteiten er zijn, hoe het er in Olst-Wijhe aan toe gaat.
Wie kan en wil daar welke bijdrage in leveren? En wat is daarvoor nodig? Met als resultaat dat deze nieuwe inwoners zich over een aantal jaren echt een onderdeel voelen van de Nederlandse samenleving.

De gemeente Olst-Wijhe nodigt u graag uit voor een creatieve avond op donderdag 19 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis in Wijhe. In verband met de organisatie van de avond, vragen wij u zich van tevoren aan te melden bij Anita ten Broeke via a.tenbroeke@olst-wijhe.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...