Zwolle trainer Jaap Stam flirt met overstap met hele top 3

In de regio Salland denken we bij Jaap Stam natuurlijk aan die bikkelharde voetballer die in Kampen werd geboren en bij FC Zwolle groot werd. Toch hebben we ‘m wel moeten delen met de fans van van onder meer Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United en Ajax.

Bron: Voetbalshirtskoning.nl

Bij die laatste club was hij ook actief als assistent trainer voordat hij bij het Engelse Reading aan de slag ging met z’n eerste echte grote klus. Daar zou hij na iets minder dan twee jaar worden ontslagen en zodoende kwam hij terecht bij zijn eerste liefde: PEC Zwolle. Stam’s terugkeer op het oude nest zal echter niet lang duren, want hoewel hij op 28 december 2018 bij PEC tekende, werd op 6 maart aangekondigd dat hij opnieuw bij een topclub tekent: ditmaal is het Feyenoord.

Dubbel gevoel om PEC Zwolle te verlaten
Stam zegt daar zelf over: “Het voelt dubbel om PEC nu alweer achter mij te laten. De steun van de aanhang zowel uit als thuis is hartverwarmend. Waarom ik dan toch vertrek uit Zwolle? Dat heeft alles te maken met mijn ambities. Ik wil als trainer zoveel mogelijk bereiken en een kans om bij een club uit de top 3 aan de slag te gaan, komt niet vaak voor. “

Ajax, PSV en nu Feyenoord
En daarmee is meteen een lichte discussie losgebarsten in het Nederlandse voetballandschap. Want kan dat wel? Een ex-speler van PSV en vooral Ajax die nu trainer wordt van Feyenoord? Met de overstap naar de Rotterdamse club heeft Stam binnenkort alle drie topclubs gehad. Toch blijft de kritiek op Stam’s overgang vrij mild. Bij geen van de top 3 clubs staat Stam namelijk bekend als een echte clubman. Wel hopen wij dat de trainer op een dag erin slaagt om uit te groeien tot een ware clubicoon. En wat zou er nou mooier zijn dan dat hij bij zijn eerste jeugdliefde PEC Zwolle successen boekt? Wij wensen Stam in elk geval veel succes!

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...