Omtzigt populairder dan Hoekstra in Deventer

Pieter Omtzigt heeft in Deventer meer stemmen weten te halen als lijsttrekker Wobke Hoekstra van het CDA. Dat laat de lijst met voorkeurstemmen zien. Mark Rutte is ook in Deventer de meest gekozen politicus. De lijsttrekker van de VVD haalde meer dan 10.000 stemmen op in de Koekstad.

Tijdens de verkiezingen brachten 61.000 Deventenaren hun stem uit op zijn of haar favoriete politieke partij, waarvan 5000 poststemmen. De uitslag in Deventer laat niets aan de verbeelding over. Deventenaar Ahmet Kaya van DENK haalde meer dan 1000 stemmen op. Beduidend meer dan Azarkan en Kuzu samen. Ook Erik Stegink uit Bathmen scoorde in zijn gemeente hoge ogen. De nummer 3 van de Boer Burger beweging behaalde zelfs meer stemmen dan lijsttrekker Caroline van der Plas in de Gemeente Deventer.

Het feit dat Omtzigt meer stemmen wist te behalen dan Hoekstra is opvallend te noemen. De afgelopen dagen verschenen in de media berichten waarin partijgenoten uit de school klappen over het CDA-Kamerlid. De nummer 2 van de christendemocraten maakte onlangs pas op de plaats omdat hij overwerkt is. Inmiddels kan Omtzigt rekenen op steun van zowel binnen als buiten de politiek tegen deze zogenaamde fluitercampagne.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...