Zwolle is in 2021 een kleurrijk festival rijker

Stichting Wildebras organiseert op 26 en 27 juni 2021 cultureel zomerfestival Zwetsen & Kletsen in Park de Hogenkamp – Dieze Oost. Een nieuw kleurrijk festival waar exclusief Zwolse creatieve makers en aanbieders van muziek, theater, kunst, food en urban sports zich presenteren.

Cultuur en sociaal domein gaan hier hand in hand. ‘’Enerzijds willen we Dieze Oost een sociale boost geven, anderzijds willen we Zwolse creatieve makers een platform bieden waar ze zich zelf kunnen presenteren, we hopen daarmee voor hen als springplank te fungeren’’, aldus Frank Groenewegen, voorzitter Stichting Wildebras.

Uit het buurt voor buurt onderzoek dat Gemeente Zwolle periodiek uitvoert blijkt al jaren dat de sociale index in de wijk een duwtje in de rug kan gebruiken. Voor het stichtingsbestuur daarom alle reden om te kiezen voor Park de Hogenkamp (Dieze Oost) als festivallocatie. Het is een ideale locatie, waar we bruggen kunnen bouwen tussen de inwoners uit de buurt. Een kosteloos en daarmee laagdrempelig festival waar inhoud belangrijker is dan financiële uitkomst.

De organisatie organiseert op 12 december een ‘’talent on stage’’ avond in Domusica (cultuurhuis Zwolle). Uiteraard geheel COVID-19 proof. Zij hoopt deze avond de eerste Zwolse muzikale talentvolle acts te selecteren voor haar nieuwe festival. Aan de oproep is flink gehoor gegeven. Zo hebben tal van Zwolse bands en singer songwriters zich aangemeld. Deze avond is volledig ingevuld. Zwolse talentvolle muzikanten die vinden dat ze op het podium thuis horen tijdens de eerste editie van festival Zwetsen & Kletsen kunnen contact opnemen met de organisatie door een e-mail te sturen naar zwetsenenkletsen@gmail.com .

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...