Margriet de Jager is volgend jaar de lijsttrekker voor Deventer Belang bij de Gemeenteraads-verkiezingen van maart 2014.

Deventer Belang presenteert lijsttrekker en kieslijst

Deventer Belang gaat doelgericht en gedreven volgend jaar de verkiezingen in met een gedeeltelijk vernieuwde lijst. Het is het streven van de partij om in de komende jaren tot een geleidelijke verjonging te komen van het partijkader. De jeugd heeft de toekomst, zegt een oud spreekwoord en indachtig dat gezegde, zijn een aantal dertigers aan de lijst toegevoegd, die in de toekomst het stokje van de gevestigde politiek al vaak vele jaren actieve leden moet gaan overnemen.

De samenstelling van de kieslijst garandeert een evenwichtige balans tussen nieuwe, ambitieuze mensen, die zich in willen zetten voor onze stad, de bijbehorende dorpen en het buitengebied en mensen, die het klappen van de zweep al kennen. De laatste kunnen zij,op basis van hun in vele jaren opgebouwde ervaring en kennis van de dossiers en wat er leeft in de stad, de belangen van de Deventenaren op een goede, heel dicht bij de mensen plaatsvindende, niet door belangen van buiten de stad gekleurde wijze, effectief, praktisch en doelgericht dienen.

Deventer Belang staat voor wat er leeft in de stad en ommelanden. En voor wat er nodig is om voor de Deventenaren een zo plezierig mogelijke en fraai mogelijke leefomgeving en goede voorzieningen in stand te houden en waar nodig te verbeteren of te creëren. Vanuit die opstelling is dus gekozen voor een evenwichtige, op continuïteit gerichte lijstsamenstelling.

Op nummer een staat Margriet de Jager, die unaniem opnieuw werd verkozen tot lijsttrekker. Margriet is een, in de vele jaren dat zij al ten dienste van Deventer actief is, uitstekend bestuurder gebleken, die het politieke handwerk goed verstaat en die haar grote ervaring paart aan een echt gevoelde, diepe passie voor “ons” Deventer en de mensen die daar wonen.

Het is een vrouw, die dicht bij de mensen staat, een grote bekendheid geniet in en buiten de stad en die bruggen kan slaan, mensen kan verbinden en tegelijkertijd in staat is om in moeilijke tijden, op de juiste wijze noodzakelijke beslissingen te nemen.

De recente actualiteiten omtrent haar uitspraken zijn voor de partij nooit belemmering geweest om haar weer te kandideren. We zijn allemaal mensen, iedereen kan een fout maken of een ongelukkige uitspraak doen, maar de balans opmakend is de partij van mening dat dit ongelukkige, éénmalige incident geen reden is om een uitstekend partijlid aan de kant te schuiven.

Op de tweede plaats van de lijst staat Bram Emens. Een in Deventer bekende man die eigenlijk geen nadere beschrijving behoeft, gepokt en gemazeld als hij is in de Deventer politiek. Een man met een enorme dossierkennis, grote en ook zeer brede ervaring wat het stadsbestuur betreft en een goed inzicht in financiële zaken. Een goede bestuurder en een goed mens. Wij zijn er trots op dat hij zijn nominatie heeft aanvaard en gaan met hem met vertrouwen de verkiezingen in.

De derde plaats wordt ingenomen door eveneens een Deventer Belang lid dat inmiddels zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, Bert Kleine Schaars, wiens wortels in het buitengebied liggen. Bert, een rustige, zeer intelligente man, heeft grote kennis van financieel-economische vraagstukken en beschikt over veel inzicht in de materie naast een erg goed analytisch vermogen.

Op de vierde plaats staat Janine van Harsselaar-Timmer, woonachtig in Colmschate. Een ervaren politica, die onder meer deel heeft uitgemaakt van het provinciaal bestuur. Een mensenmens, met een groot hart, een vlijmscherp verstand en een magnetische persoonlijkheid. Extravert, het hart op de tong, met groot politiek inzicht en een uitgesproken sociale intelligentie. Een prachtvrouw en we zijn er dan ook trots op, dat zij zich wederom kandidaat heeft willen stellen op een verkiesbare plaats.

Op de vijfde plaats een van de jonge nieuwkomers, Mehtap Sari-Bektas. Een jonge vrouw uit Deventer. Gedreven, ambitieus, handig en slim. Hartstochtelijk geïnteresseerd in de politiek en met de wil zich dienstbaar te maken aan de bewoners van Deventer, belichaamt zij de nieuwe generatie waarvan wij blij zijn dat ze zich tot ons gedachtegoed aangetrokken voelen en waar wij onze hoop voor de toekomst op hebben gevestigd.

Op plaats 6 staat onze zeer actieve, altijd overal aanwezig zijnde, uiterst loyale Roy Haaxman, met zijn grote trouw aan “zijn” Deventer Belang. Roy woont met zijn Yvonne in Lettele. En uiteraard is Harun Oguray weer van de partij. Hij staat op de 7e plaats. Harun is een man met grote ervaring, die soms met weinig woorden veel weet te zeggen (best wel bijzonder voor een politicus). Hij heeft een grote en trouwe achterban en is actief in het Deventer verenigingsleven en de voetballerij.

Op de 8e, 9e en 10e plaats op de lijst staan Chris Kamphuis, Jan-Hein Streppel en Huaduo Sotthewes. Drie jonge, ambitieuze mensen, met de juiste potentie en een grote gedrevenheid om zich verder in “het vak” te bekwamen. Zij zijn het, samen met Mehtap, die de partij in de komende jaren moeten behoeden voor verstarring, de werkwijze van de partij moeten aanpassen aan de veranderende tijden en die met hun jeugdig elan de inzet van de partij verfrissend, aansprekend en origineel moeten houden.

Deventer Belang gaat de verkiezingen dus met vertrouwen tegemoet en hoopt op een zodanige uitslag voor de partij, dat zij haar werk voor Deventer de komende jaren kan voortzetten. De volledige kieslijst zal later bekend worden gemaakt en uiteindelijk uit zeker 25 personen bestaan.

Over Salland TV

x

Check Also

Rockband Kabaal organiseert opnieuw eigen festival

De Bathmense rockband Kabaal organiseert op 2, 3 en 4 juni 2023 ...