Zitgym houd je in beweging

DEVENTER – Iedereen van 55plus die houdt van lekker sporten op muziek, maar dit niet meer volledig staand kan, is van harte welkom bij zitgym! Dinsdagmiddag kan dat in Huis van de Wijk in de Rivierenwijk, donderdagochtend bij Wijk- en speeltuinvereniging De Hoven en donderdagmiddag bij Braakhekke in Bathmen. De zitgymlessen bestaan uit 45 minuten sporten en 15 minuten gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie of thee. De kosten voor deelname zijn €4.50,- per keer en opgeven is gewenst. Tijdelijk bieden we een gratis proefles! Alle locaties zijn ook voor minder mobiele inwoners goed toegankelijk.

Meer Bewegen voor Ouderen, waar zitgym onderdeel van uitmaakt, wordt in Deventer gefaciliteerd door Raster Ouderenwerk. Raster Ouderenwerk werkt vanuit de principes van ‘positieve gezondheid’. Dat wil zeggen dat we samen met ouderen zoeken naar wat hen gelukkig maakt, wat hen drijft én wat ze te bieden hebben. Met als doel dat ze zo lang en prettig mogelijk, en in verbinding met anderen, zelfstandig hun leven kunnen leiden.

Op die manier ondersteunen we al jaren een steeds groter groeiende groep ouderen. Samen organiseren we activiteiten om verbindingen in buurten, wijken en dorpen te versterken. Naast uitjes zijn dat wekelijks terugkerende activiteiten, zoals Meer Bewegen voor Ouderen, klaverjassen en jokeren, line-dance, yoga, sportief wandelen en koersbal. De groepen komen op diverse locaties samen in Deventer en Bathmen.

Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie, voor een gratis proefles of om je op te geven voor één van de activiteiten telefonisch contact met ons op nummer 0570-611247 of stuur een mail naar seniorenactiviteiten@rastergroep.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...