Workshop Maak je eigen emoji in Bibliotheek Salland

Emoji’s, wie kent ze niet? Het zijn die ronde gele gezichtjes, opgestoken duimen of andere kleine plaatjes die in berichtjes staan op de telefoon of computer. In de workshop Bieb, Bits & Bots in de bibliotheek in Raalte gaan kinderen zelf aan de slag met emoji’s.

Wat betekenen emoji’s, en waarom worden ze gebruikt? Zou jij er zelf wel een kunnen bedenken? Met deze en andere vragen gaan kinderen van 4 – 6 jaar bezig in een leuke praktische workshop.

Als je elkaar ziet, dan ziet iemand aan je gezicht dat je blij of boos bent. Wanneer je elkaar niet kunt zien, stuur je elkaar een berichtje met een emoji. En die kan je ook zelf maken! Zo ontdekken kinderen hoe je emoties kan toevoegen aan digitale communicatie. Bij Bieb, Bits & Bots gaan ze dat proberen op een telefoon of een tablet.

Wie is er in elk geval niet blij? Herman het hangbuikzwijn! In de workshop wordt ook voorgelezen uit het boek Kop op Herman van Yvonne Jagtenberg. Hoe gaan Hermans vrienden hem weer blij maken?

Bieb, Bits & Bots is gratis. Er kunnen 10 kinderen meedoen aan de workshop. Het is wel nodig om aan te melden op de website van de Bibliotheek Salland.

Achtergrond

Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een serie activiteiten: Bieb, bits en bots. Elke tweede en vierde woensdagmiddag van de maand, van 15.00 tot 16.00 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6 of 7–14 jaar.

Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de Bibliotheek Salland is het programma voor de komende weken te vinden.

Over Salland TV

x

Check Also

Waterschap laat sloten extra vollopen om droogte tegen te gaan

Sloten in Drenthe en Overijssel komen deze zomer voller te staan dan ...