Echtpaar Hein en Annie Nikamp-Duteweert 60 jaar getrouwd

Na vijf jaar verkering zijn Hein en Annie op 3 september 1960 voor de burgerlijke stand getrouwd en op 20 september 1960 voor de kerk. Ze zijn in de Johannalaan in Heeten gaan wonen en hebben daar tot grote tevredenheid 58 jaar gewoond. Sinds maart 2019 wonen ze samen op de ZGR-Stevenskamp in Heeten.

Hein Nikamp is geboren op 1 mei 1934 in Heeten en hij heeft 40 jaar als molenaar bij de CAVV (Coöperatie Zuid-Oost Salland) gewerkt. Nadien heeft hij daar ruim 20 jaar perkplanten verkocht als seizoenswerk in mei. Hij heeft ook vele jaren post bezorgd in Heeten en omstreken, voornamelijk met de fiets.

In 1993 heeft Hein een Eremedaille in zilver in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen voor het vele en lange tijd verrichten van vrijwilligerswerk. In 2015 was hij 60 jaar actief in het parochiekoor St. Caecilia in Heeten. Verder was hij betrokken bij de ijsbaan ‘De Pas’, kerkhofmannen, Historisch Heeten en de Ponyweek.

De moestuin was altijd de grootste hobby van Hein. Hij was er altijd heel trots op dat hij als één van de eersten was die nieuwe aardappelen uit eigen tuin op z’n bord had. Toen de kinderen uit huis waren kregen ze altijd boontjes, tomaten, courgettes, boerenkool en natuurlijk de kroppen sla uit zijn tuin.

Annie Duteweert is op 12 augustus 1936 in Wesepe geboren. Ze was fulltime thuis om voor de kinderen te zorgen. Annie was vaak achter de naaimachine te vinden, want kleren maken voor de kinderen en voor zichzelf kon ze heel goed. Toen de kinderen wat groter waren was ze betrokken bij het Trefpunt. Ze las en puzzelde (zowel legpuzzels als kruiswoordpuzzels) graag.

Samen kregen Hein en Annie vijf kinderen, twee dochters en drie zoons en hebben ze negen kleinkinderen. De jongste zoon Paul is in 2016 overleden door een noodlottig ongeval, zijn gemis is heel groot bij hen allebei.

Het diamanten huwelijksfeest zal in kleine kring worden gevierd met kinderen en kleinkinderen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...