Winters weerbeeld houdt nog aan

Ook het tweede gedeelte van de week staat in het teken van koud kwakkelweer met regelmatig (natte) sneeuw en in de nacht en ochtend lichte – en soms zelfs matige vorst. Overdag komt de temperatuur meestentijds boven het vriespunt uit. Vanaf Sinterklaas wordt het waarschijnlijk minder koud in Salland, maar er is ook een kleine kans dat de kou zich iets langer weet te handhaven.

Donderdag eerst nog sneeuw  

Woensdag was al een prachtige winterdag met vooral in de namiddag nog een flinke sneeuwbui die een deel van Salland in een winterwonderland veranderde. Vooral rond Heino werd het compleet winter en lag zo’n 3 centimeter sneeuw. Door wat industriesneeuw (sneeuwval die veroorzaakt werd door stadswarmte) werd ook Zwolle (en omgeving) getrakteerd op een laagje sneeuw donderdagochtend vroeg. De rustig vallende sneeuwvlokken kunnen tot het einde van de ochtend nog vallen. In de middag komen er mogelijk wat opklaringen, maar als het grijs  blijft in een mistige atmosfeer blijft het uitermate koud met amper meer dan een graad boven het vriespunt.
In de nacht naar vrijdag zou het meer moeten opklaren en dan kan het mogelijk matig vriezen op diverse stekken.

Vrijdag tot en met maandag winters koud

De vrijdag en zaterdag worden de koudste dagen uit de minireeks van het licht winterse avontuur, met vooral in de nachten kans op (bijna) matige vorst, terwijl de temperatuur overdag maar amper boven het vriespunt uitkomt, zeker op vrijdag. Het blijft wel voornamelijk droog op een verdwaalde bui met sneeuw na. Het aandeel zon neemt iets toe in het weekend en daarna vanwege wat drogere luchtaanvoer.

Vooruitzichten tot 10 december

Tot en met Sinterklaas en wellicht daarna ook nog even, blijft het sowieso vrij koud in Overijssel. Vanaf 7 december zou een depressiedoorbraak voor beduidend milder weer kunnen gaan zorgen, maar het is best mogelijk dat we nog wat langer met het koude regime blijven zitten. De mate van een aanwezig sneeuwtapijt in en rondom Nederland speelt hierbij een rol.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...