PEC Zwolle walst over FC Volendam heen

Door een sterke tweede helft beleefde PEC Zwolle een heerlijk avondje in Volendam. De plaatselijke FC werd dankzij doelpunten van Ody Velanas, Ferdy Druijf en Lennart Thy op een 0-5 nederlaag getrakteerd.

Het was alweer elf jaar geleden dat beide teams elkaar in competitieverband troffen. Bram van Polen was er destijds ook al bij. De aanvoerder van PEC zag zijn team het ditmaal in de openingsfase lastig hebben met Volendam. Al binnen twee minuten was Jasper Schendelaar belangrijk door oog in oog met Booth de bal tegen te houden.

Na dat lastige begin kwam de wedstrijd meer in balans in het winterse Volendam. Op het kunstgras bleek het lastig voetballen, helemaal toen regen en ijzel uit de lucht vielen. Toch kwam PEC er gedurende die eerste helft steeds beter in. Thomas Lam testte keeper Backhaus een keer van afstand, terwijl Younes Namli zijn pogingen naast het doel zag verdwijnen.

Begin tweede helft begonnen de mannen van Johnny Jansen een stuk beter te voetballen en dat betaalde zich uit. Nadat Younes Namli en Zico Buurmeester nog op keeper Backhaus stuitten, was het na een klein uur spelen wel raak. Namli stuurde Ody Velanas diep. De Griekse Nederlander, die de voorkeur kreeg boven Eliano Reijnders, schoot de bal beheerst in het doel: 0-1. Binnen een paar minuten werd het 0-3. Invaller Ferdy Druijf was twee keer het eindstation van een prima aanval.

In de slotfase bleef PEC jagen op meer doelpunten. Aanvoerder Bram van Polen zag zijn inzet nog uit de kruising worden gehaald door Backhuis. Uit de daaropvolgende corner scoorde Lennart Thy: 0-4. Het slotstuk was voor Druijf die vanaf een meter of twintig hard raak schoot: 0-5.

Zo werd het al met al een mooie avond, ook voor de massaal meegereisde Zwolse aanhang. Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Om 20.00 uur is NEC de tegenstander.

Door: PEC Zwolle

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...