Klankbordavond geeft Go Ahead Eagles fans inzicht in plannen van club

Afgelopen maandag was de tweede klankbordavond van het lopende seizoen. Een mogelijkheid voor iedere bezoeker om meer inzicht te krijgen in het reilen en zijlen binnen de club, de ambities, maar ook een willekeurig vraag werd opgepakt. De lounge was behoorlijk gevuld met belangstellenden en René Hake, Paul Bosvelt, Jan Willem van Dop en Mats Deijl beantwoorden geduldig alle vragen.

De avond zonder agenda werd geopend door Algemeen voorzitter Jan Willem van Dop die aangaf dat het mooi is waar Go Ahead Eagles nu staat. René Hake blikte kort terug op afgelopen zondag toen in Nijmegen vlak voor tijd de overwinning uit handen werd gegeven: “Je moet een corner gewoon goed verdedigen.”

Transferperikelen
Go Ahead Eagles maakt goede stappen met contracten en transfers dit seizoen. Op navraag hoe de club omgaat met een transferverzoek in de winter was het antwoord kort maar duidelijk: “Indien het juiste bedrag op tafel komt, ja.” Maar er werd wel aangegeven dat het de intentie is iedereen binnen te houden. Er werd ook gesproken over een gerucht dat er interesse zou zijn in Olivier Edvardsen. Tenslotte werd er vertelt dat de club gesprekken heeft gepland met supersub Sylla Sow met de intentie zijn contract te verlengen

Andere vijver
Spelers binnenhalen is nu ook anders dan voorgaande seizoenen: “We kijken nu in een andere vijver dan voorheen, de lijst van potentiële nieuwkomers wordt ook steeds bijgesteld”, aldus Paul Bosvelt die veel onderweg is om potentiële spelers zelf te bekijken. Wel heeft de groei en ontwikkeling van de club en zijn selectie een nadeel is richting de jeugdopleiding. Want, zo werd geconstateerd, dat het gat tussen de jeugd en de huidige groep steeds wordt.

Jeugdopleiding
Om die jeugd van Twello naar Deventer te verhuizen blijft lastig. De club is in gesprek met de verenigingen op de Rielerenk. De gemeente heeft in een eerder stadium al aangegeven niets te doen voor één club. In januari is er een vervolggesprek zo stelde Van Dop.

Patronen beter uitgevoerd
Ook werden de besloten oefenduels aan de kaak gesteld. René Hake is wel fan van oefenen tegen grotere clubs, zeker als hij andere spelers ritme op kan laten doen. Toch waren er vragen of verloren duels wel nut hebben. “Voordeel is dat de groep bij elkaar blijft en dat patronen en dergelijke beter uitgevoerd kunnen worden”, vertelde de trainer zelf.

Verbouwing Adelaarshorst
Natuurlijk was de geplande verbouwing van de Adelaarshorst ook onderwerp van gesprek. Van Dop gaf aan dat 19 december een laatste overleg gepland staat met de buurt rondom het stadion. Daarna moet de vergunning definitief richting de gemeente en hoopt de club dat in 2025 het stadion uitgebreid kan worden tot een capaciteit van ca. 13.000 toeschouwers.

Huidige aanbouw
Het huidige idee is dat de Brinkgreverwegtribune op een maximaal gestelde hoogte van 8.80 meter komt en de IJsseltribune dezelfde hoogte krijgt als de huidige Leo Halle tribune. Onder de Brinkgreverwegtribune zijn locaties voor horeca gepland. De huidige verbouwing van de hoek tussen de hoofdtribune en Brinkgreverwegtribune is, naar verwachting, in maart 2024 klaar.

Open dag
Tenslotte is er dit najaar een feestje gepland op 10 december, dit omdat de open dag deze zomer werd uitgesteld. Het plan is dan om na afloop van het thuisduel tegen FC Utrecht het supportersplein 1.5 uur langer open te houden. Standaard heeft de club een vergunning om, maximaal 1.5 uur na afloop, het plein naast het stadion open te houden voor bezoekers.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...