Geert Wilders liet zaterdag in de uitzending van EenVandaag weten dat premier Rutte hem tijdens het Catshuisoverleg heeft bedreigd en geïntimideerd.Wilders: “PVV wordt grootste partij op 12 september”

Hij is het zeker niet eens met de woorden van de huidig demissionair premier dat ‘een stem op de PVV een verloren stem is’ en kondigde aan dat zijn partij bij de verkiezingen op 12 september de grootste zal worden. ‘Als je doet wat Rutte wil, dan legt hij een arm om je schouder.  Houd je de rug recht en doe je niet wat hij wil, maar doe je iets wat goed is voor Nederland en de kiezer, dan word je bedreigd en geïntimideerd met opmerkingen dat je partij wordt afgebrand’, legde Wilders daar nog eens uit.

Eerder noemde hij op Radio 1 Rutte een wildebras. In zijn media-optredens reageert hij op uitspraken van Rutte, die vrijdagavond te gast was bij Pauw & Witteman. Daar stelde Rutte dat ‘een stem op de PVV een verloren stem is’.

Wilders is er van overtuigd dat zijn partij ‘de grootste, zo niet een van de grootste partijen van Nederland is bij de verkiezingen’. ‘Ik sta hier om tegen de heer Rutte te zeggen: Je komt op 12 september van een koude kermis thuis. Wilders vertelde geen enkele partij uit te sluiten voor samenwerking.

Ook een samenwerking met VVD en CDA is nog altijd mogelijk, zo stelde Wilders. Ondanks de aanvallen over en weer gaan de mannen binnenkort een kopje koffie drinken. ‘We zijn professionals. En dat moet ook wel, want we zijn er niet voor onszelf, maar voor de kiezers.’

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...