OM in beroep tegen uitspraak frauderende belasting ambtenaar

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, tegen een 54-jarige man uit Deventer. De man werd op 15 juli j.l. veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur wegens fraude. Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 240 uur geëist.

De belastingambtenaar zou jarenlang in totaal ruim 200-duizend euro hebben verduisterd als penningmeester bij een scoutinggroep uit Deventer. Daarnaast zou hij meermalen valsheid in geschrifte hebben gepleegd en geld hebben witgewassen. De rechtbank achtte de man schuldig, maar legde een lagere straf op dan geëist vanwege de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Zo zal hij vermoedelijk zijn baan verliezen, had hij een blanco strafblad en acht de reclassering de kans op herhaling laag.

Volgens het Openbaar Ministerie is de ernst van het feit en de achtergrond van de verdachte echter onvoldoende tot uiting gebracht in de opgelegde straf. De verdachte had juist als belastingambtenaar beter moeten weten en bovendien gaat het om grote geldbedragen die over een langere periode zijn verduisterd. Het Openbaar Ministerie heeft daarom beroep aangetekend tegen de uitspraak. Het bedrag dat door de verdachte is verduisterd, zal door het Openbaar Ministerie worden teruggevorderd.

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...