Wilde actie bij dc Jumbo in Raalte

Vrachtwagenchauffeurs hebben vrijdagochtend vroeg een wilde actie gehouden bij het distributiecentrum van Jumbo in Raalte uit protest tegen de aanstaande sluiting.  De chauffeurs sloten de poort van het distributiecentrum in Raalte rond 3.30 uur in de vroege vrijdagochtend. Met de wilde actie protesteren ze tegen de sluiting van distributiecentrum. ‘We hebben externe chauffeurs laten vertrekken omdat ze anders de poort niet meer uit zouden komen”, zegt een woordvoerder van de chauffeurs op de site van RTV Oost. Daarna bleef de poort enkele uren gesloten.

Uiteindelijk is de wilde actie volgens de chauffeurs op last van de werkgever beëindigd. ‘Er werd gedreigd met politie en we zouden de schade uit eigen zak moeten betalen’, zegt een woordvoerder van de chauffeurs op de website van de regionale zender. In overleg met de vakbonden zijn de chauffeurs weer aan het werk gegaan.

Vrijdagmiddag is er een overleg tussen werkgever, bonden en chauffeurs. ‘Klanten zullen hiervan geen/nauwelijks hinder ondervinden’, laat Jumbo-woordvoerder Maurice Nieuwland aan Distrifood weten in een mail. Verder wil de keten weinig kwijt over de staking. ‘Wij beschouwen de staking als iets tussen medewerkers en de werkgever. Verder doen wij geen mededelingen over dit incident.’ September vorig jaar werd bekend dat het dc zou sluiten. Bij het voormalige C1000-dc werken 250 mensen in vaste dienst aangevuld met 250 flexwerkers. Bron: Distrifood.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...