“Wil Raalte ook ‘het best scoren’ met spuiten tegen de processierups?”

Geachte raadsleden,

via deze link kunt u (alsnog) kennisnemen van de manier waarop het Raalter gemeentebestuur uitvoering geeft aan het op een disproportionele wijze, en onnodig, vernietigen van biodiversiteit. Ik raad u daarbij aan ook te letten op de fietsers die, al tijdens de eerste seconden van de video, noodgedwongen door de gifwolken heen moeten rijden.

Door Hans de Kort

De collaterale schade die het bestuur daarmee aanricht aan de natuur is onbegrijpelijk en heeft niets van doen met rentmeesterschap en verantwoordelijkheid nemen voor het overdragen van een vitale natuurlijke leefomgeving aan de volgende generaties. Het kan echter ook zijn dat Raalte hiermee streeft naar een top ranking op het gebied van destructie. Niet gek voor een bestuur dat blijkbaar verzot is op titels met het bijvoeglijk naamwoord “best scorende”.

Omdat openbaarheid van bestuur geen vanzelfsprekendheid is in Raalte – en al helemaal niet nu u, voor zover het zich laat aanzien – over bent gegaan tot het digitaal (raads)vergaderen met elkaar, zou ik via deze weg graag van u willen weten of u zich kunt vinden in mijn conclusie.

Zoals ik van andere inwoners vaker te horen krijg reageert u amper op e-mails. Ik hoop echter dat u in dit geval een uitzondering zult maken. Zo’n reactie zou immers voor inwoners die belang hechten aan een zo intacte mogelijke natuur, erg interessant kunnen zijn bij hun besluitvorming tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezing. Ik zal hen zeker op de hoogte houden. Van geheimhouding zal dan ook geen sprake zijn.

Mocht u niet bereid zijn te reageren, zal ik dat als instemming met mijn conclusie beschouwen.

Met vriendelijke groet,
Hans de Kort

Het bericht “Wil Raalte ook ‘het best scoren’ met spuiten tegen de processierups?” verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...