Sallandse gemeenten doen nog niet mee in Groene Schoolpleinen

Overijssel wil graag met meer partnergemeenten aan de slag om de doelstelling van groene schoolpleinen te bereiken. Een partnergemeente draagt bij aan gemeentelijke opgaven rondom biodiversiteit, klimaatombuiging, sociale kwaliteit, onderwijs, welzijn en gezondheid.

Enschede, Hellendoorn en Oldenzaal zijn tijdens een inspiratiebijeenkomst ‘Gemeenten gaan voor groen’ door gedeputeerde Ten Bolscher bekend gemaakt als eerste partnergemeenten Groene schoolpleinen. Als partnergemeente Groene Schoolpleinen gaan deze gemeenten samen met de provincie aan de slag met groene, gezonde speelplekken voor alle kinderen binnen hun gemeente. Die bijeenkomst was in Heino, maar Sallandse gemeenten hebben zich nog niet aangemeld.

‘Een groen schoolplein heeft een positief effect op de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Er zijn minder ruzies, meer uitdagingen en meer educatieve mogelijkheden’, benadrukt gedeputeerde Ten Bolscher. De provincie heeft als doelstelling dat alle Overijsselse schoolpleinen in 2025 groen zijn. Voor scholen is er nog de mogelijkheid subsidie voor een groen plein aan te vragen. In 2019 hebben 80 scholen dit gedaan.

Meer informatie is  te vinden op www.groeneschoolpleinenoverijssel.nl.

‘Groene schoolpleinen Overijssel’ is een project van Natuur voor elkaar; samen met vele partners werken we aan het Beleven, Benutten en Beschermen van ons groen. Groene Schoolpleinen Overijssel is een project van provincie Overijssel, IVN, Natuur en Milieu Overijssel en Springzaad.

Het bericht Sallandse gemeenten doen nog niet mee in Groene Schoolpleinen verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...