“Met deze voorstelling neem je een kijkje in mijn hoofd”

Onlangs 34 geworden, zijn hele leven al omringd met dans dankzij zijn familie  en nu succesvol tot de persoon die hij wilde zijn. Camiel Corneille heeft het allemaal: hij is kunstzinnig, kan dansen, houdt van het circus, acrobatie en bevindt zich dagelijks in een theaterachtige omgeving. Tijd voor een biertje in de kroeg met vrienden, heeft hij niet,  maar dat deert hem niet. “Mijn sociale leven speelt zich af op de vloer. Daar kom ik mijn vrienden tegen.”

Met zijn voorstelling ‘The Repo Project’ wil Corneille tijdens ‘Deventer op Stelten’ een volwaardige versie neerzetten. “Ik heb deze voorstelling al vaker gegeven maar nog niet zo compleet als nu.”
Alles komt nu samen. Het is niet alleen maar kunst, of acrobatie of dans. “Nee, alles heb ik laten samen komen in één geheel. Zelfs het risico-element van circus komt erin voor. Dat zorgt er bij de kijker voor dat we in een ander soort van state of mind bevinden. Dat vindt ik heel fijn.”

The Repo Project
“Tijdens de voorstellingen zijn twee grote installatievoorstellingen te zien, die ik zelf heb geregisseerd. Gecombineerd met  een grote filmexpositie eromheen. Alles bij elkaar neem je een soort van kijkje in mijn hoofd. Ik heb een thema uitgewerkt en onderzoek gedaan naar een bepaald soort communicatie, een bepaald soort beeldtaal. Dat zie je terug in deze voorstelling. “
Corneille neemt de bezoekers mee in elke stap die gezet is om tot dit geheel te komen. Zo kunnen kijkers schetsen zien, interviews bekijken en zelfs komen er kleine reportages voorbij. Zelf loopt de jonge alleskunner tijdens de voorstellingen rond in ‘De Bergkerk’ om vragen te beantwoorden of uitleg te geven.

Een beetje van alles
“Ik ben op zoek gegaan naar wat mijn expressie nou pressies was. Dit kon ik niet vinden in één ding, dus daarom heb ik me toegelegd op meerdere disciplines. “
Corneille vergelijkt zijn manier van communiceren via verschillende disciplines met het spreken van een taal. “Ja, zo zie ik het. Moet ik nou Engels spreken of Frans? Of moet ik nou iets meer dans toevoegen of juist wat meer educatie… Dat is voor mij heel belangrijk. Een beetje van alles is de juiste formule.”

Vanaf vrijdag tot en met zondag  zijn de voorstellingen van Camiel Corneille in zijn geheel te zien in ‘De Bergkerk’ in Deventer, tijdens ‘Deventer op Stelten’.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...