Martin Dijkman uit Luttenberg is maandag gehuldigd als Goudhaentje 2010.


Raalte – Martin Dijkman krijgt Raalter Goudhaentje

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie kreeg hij uit handen van burgemeester Piet Zoon het Goudhaentje uitgereikt. De jury, was unaniem. Het moet gaan om een instelling of persoon, die Raalte op een positieve manier landelijk in het nieuws heeft gebracht op sportief, cultuur, maatschappelijk of ander terrein. Martin Dijkman heeft zich in 2010, maar ook daarvoor, tot ver over de landgrenzen gemanifesteerd.

Met zijn demonstraties was hij o.a. in Praag, Rusland, Holland Village in Saigon, Bangkok, Stockholm, Athene, Maleisië, Londen, de Grune Woche in Berlijn en in New York. Dit allemaal in opdracht van verschillende ambassades en/of het Nationaal Bureau voor Toerisme. Dertien jaar lang ging hij samen met zijn vader naar Potsdam en afgelopen jaar, werd hij met zijn zoon, tweede op de jaarlijkse klompendag in Nijverdal.

 Martin Dijkman exploiteert samen met zijn vrouw Marijke het alom bekende klompen-atelier en zet daarmee de activiteiten van zijn vorig jaar overleden vader voort. In de afgelopen twee jaren is ter promotie van zijn atelier een uit 30.000 miniatuurklompjes bestaande Nachtwacht van Rembrandt vervaardigd. Met de hulp van meer dan 20 vrijwilligers uit Luttenberg, Marienheem en Raalte is het tot stand gekomen.


Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...